Tot 10 tellen in geloof

Tot 10 tellen - plaatjeTot 10 tellen in geloof over discipelschap en leerling van Jezus zijn.  Ik schreef er een blog over op 28 oktober 2014, zie hier. Op deze pagina + de subpagina’s wil ik alles publiceren wat met dit onderwerp te maken heeft. Het gaat over het leerling van Jezus zijn aan de hand van de Tien Geboden.  Want een echt christen  heeft als levensmotto:

GOD HEB IK LIEF!

Daarom wil ik als kind van God

1.  gehoorzaam zijn aan al zijn geboden,

2. in alle omstandigheden op Hem vertrouwen en

3. in alle situaties Jezus volgen.

Om daar handen en voeten aan te geven, ben ik begonnen met een serie preken over de Tien Geboden. En dan niet één preek per gebod, maar breder opgezet. Zo kunnen we elkaar helpen om samen stappen te zetten in het geloof. Immers, onze Heer, Jezus Christus, roept niemand op om een goede kerkganger te zijn, maar roept je op om leerling van Hem te worden en in zijn voetsporen te treden. Dat betekent dus ‘stappen zetten in geloof’ en ‘tot 10 tellen in  geloof’.

Deze pagina is (als die straks klaar is) onderverdeeld in 11 subpagina’s, van Stap 00 tot Stap 10.  Stap 00 gaat meer algemeen in op de plaats van de Tien Geboden in het leven van een christen die zich kind van God weet. Daarna is, zoals iedereen begrijpt, elke Stap gekoppeld aan één van de Tien Geboden. Bij elke Stap vind je artikelen, één of meer preken, kindmomenten, kinderbladen (dankbaar enigszins bewerkt en met zijn toestemming overgenomen van Lucas Ledelay –  http://omeluuk.ledelay.com), powerpointpresenties, gespreksvragen en leesroosters (overgenomen uit het boekje Stenen of diamanten? dat verschenen is in de catechisatie-serie ‘Reflector’).

Maak er gebruik van en reageer, als je wilt, met opmerkingen, aanvullingen en positieve kritiek / feedback. Graag zelfs, want ik wil graag samen stappen zetten in het geloof, achter Jezus aan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s