Ernst Leeftink

Dat is mijn roep- en achternaam. Geboren (19-12-1964) en getogen (de daaropvolgende 18 jaren) in het lieflijke Oldehove (Olhoof in het Gronings – met de klemtoon op de láátste lettergreep) in het 20121125ra Assen Peelo foto ds. Ernst Leeftink (5)noordelijk Westkwartier. Gestudeerd in Kampen aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken [vrijgemaakt] van 1 september 1983 t/m 6 september 1991 (dus één week 9e-jaars geweest). Vervolgens predikant in de GKV op Zaamslag (een dorp als Olhoof, maar dan in Zeeuws-Vlaanderen en met als belangrijkste verschil: de klemtoon op de éérste lettergreep), daarna predikant in Nijmegen (samen op weg met de CGK) en vanaf oktober 2005 in het gereformeerde bolwerk Assen als predikant van de kleinste gemeente, nl. die van Assen-Peelo (maar zonder tweede predikant of kerkelijk werkers zoals in de andere vier GKV-gemeentes).

Wat betreft familie: lieve ouders, lieve schoonouders en dus ook een lieve vrouw, Karla Leeftink-Huizinga. Zij is semi-professioneel free lance natuur- en landschapsfotograaf (zie www.karlaleeftink.com) maar vooral de moeder van onze vier kinderen.

Deze weblog ben ik begonnen omdat ik makkelijk schrijf en het wel aardig vind om andere mensen te laten delen in mijn gedachten over meestal bijbels-georiënteerde onderwerpen. ’t Is allemaal maar mijn bescheiden mening, dus je mag het er helemaal mee (on)eens zijn. Maar als christen meen ik, net als Paulus, ook de Geest ontvangen te hebben, dus misschien kan iemand er nog wat van opsteken. Daarnaast vind ik het aardig om mijn preken te delen: ieder mag ze gebruiken voor positieve doeleinden en qua vorm aanpassen waar nodig.

Tenslotte: ‘Begin een weblog, dat is heel simpel’, zei een collega. Mooi niet dus. Wat een gezeur met foto’s op de juiste plek en alle bijlagen invoeren enzo. Deze weblog gaat dus niet op z’n Davids, en zelfs niet op z’n Sauls, maar gewoon in alle Ernst.

Advertenties

6 thoughts on “Ernst Leeftink

 1. Dag Ernst, vandaag voor het eerst je weblog ´aan het verkennen´.
  Er staat hierboven: (dus één week 9e-jaars geweest). Na diverse keren op mijn vingers natellen :), kom ik tot: (dus één week 8e-jaars geweest).
  Je weblog ziet er fris en geordend uit, ik hoop dat je er veel plezier aan beleeft/mag beleven en dat het mee mag werken aan het verspreiden van Gods woord in deze wereld!

  Hartelijke groet,
  Marco

 2. Moi! Kwam je blog over liturgisch denken tegen op LinkedIn en dacht, “‘k Mot dat mor ev’n bekieken.” Ik heb nog niet verder gelezen wat je allemaal te zeggen hebt, hoop in de nabije toekomst meer te lezen, ben vooral geintereseerd in je gedachten over m/v in het ambt.

  Groeten uit Canada!

  Rob

 3. Ha Ernst,

  Bij ‘toeval’ op je blog beland.
  Ben vroeger wel bij jullie thuis geweest, m’n vader was van kinds af aan bevriend met jouw vader. Mijn vader is geboren en getogen in Olhoof.
  De school plus de liefde bracht m’n vader naar Zwolle.
  Jouw vader heeft tijdens het huwelijk van mijn ouders orgel gespeeld.
  De wereld is weer klein😉

  Hartelijke groet, Ilona

 4. Beste dominee Leeftink,
  Ik zag dat u het vanavond bij DWDD opnam voor onze jongere medemens. Tegelijkertijd toonde u geen enkele compassie met de oudere, gepensioneerde Nederlander. U zong mee in het koor dat de ouderen in de hoek zet van de groep die altijd klaagt en dat nota bene in een tijd dat de gepensioneerden het nog nooit zo goed hebben gehad. Welnu, het is waar, mijn vrouw en ik hebben het goed. We hebben beiden aow en ik heb een goed pensioen. Even concreet: Dat pensioen is de afgelopen vier jaar wel gedaald met netto 55 euro per maand. Van mijn pensioenfonds ABP kreeg ik bericht dat mijn pensioen vanwege het niet indexeren inmiddels bijna 12 procent achterloopt op de ontwikkeling van de koopkracht. Dat lijkt toch wel erg veel op inleveren.
  Nogmaals, we hebben het goed maar…. dat zouden we ook graag zo willen houden. Alles wat ons door belastingmaatregelen en het niet indexeren van de pensioenen wordt afgepakt en onthouden kunnen we niet meer uitgeven. Als ik u zo hoor dominee Leeftink dan vindt u mensen zoals ik maar klagers en dat terwijl we het nog nooit zo goed hebben gehad. Wat is daar overigens mis mee? Is het u liever dat gepensioneerden elke eurocent moeten omdraaien? Moeten we weer terug naar de tijd dat aowers gedwongen worden een beroep te doen op de diaconie of aangewezen te zijn op de voedselbank? U mag dat in dit land gelukkig zo vinden; ik vind dat het tijd wordt dat gepensioneerden ook meedelen in de toegenomen welvaart nu het in ons land weer beter gaat.

  Met vr gr

  Bert Visser

 5. Hallo,

  Ik vind het fijn om je artikelen te lezen. En zou graag op de hoogte willen worden gehouden als je een nieuw artikel plaatst.

  Gr Elies Moeken-Sikkema
  Middelstum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s